Кошик
2612 відгуків
При замовленні від 2000 грн доставка безкоштовна

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Вашу заявку буде оброблено найближчим робочим днем.

+380 (63) 698-37-17
+380 (97) 270-38-31
+380 (50) 023-60-22
Хмельницький, Україна
Кошик
Ayurveda Аюрведичні товари
Кумін, Зіра, Індійський Кмин, Патанджалі/Cumin Whole, Patanjali/100 g, фото 3

Кумін, Зіра, Індійський Кмин, Патанджалі/Cumin Whole, Patanjali/100 g

  • Немає в наявності

165 ₴

Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн

Кумін, Зіра, Індійський Кмин, Патанджалі/Cumin Whole, Patanjali/100 g
Кумін, Зіра, Індійський Кмин, Патанджалі/Cumin Whole, Patanjali/100 gНемає в наявності
165 ₴
+380 (63) 698-37-17
  • +380 (97) 270-38-31
    gorotayurveda@gmail.com
  • +380 (50) 023-60-22
+380 (63) 698-37-17
  • +380 (97) 270-38-31
    gorotayurveda@gmail.com
  • +380 (50) 023-60-22
Законом не передбачено повернення та обмін даного товару належної якості

Кумін, Зіра, Індійський Кмин, Патанджалі/Cumin Whole, Patanjali/100 g

Висока якість від найкращих виробників! Кумін, зіра або індійський кмин (Cuminium cyminum) Насіння куміну являють собою сухі жовтуваті або сіро-коричневі плоди маленької стрункої квіткової рослини. Цей вид родом зі східної Індії та східного Середземномор'я, належить він до родини Apeaceae. Батьківщина куміну — Індія, країни Східного Середземномор'я та Верхній Вавилон, тепер його вирощують також в Африці, Ірані, Туреччині, Китаї й обох Америках. Насіння куміну знайдено у 5000 — літніх хребтах Стародавнього Єгипту. Ескулапи Даньої Греції та Риму використовували кумін у лікуванні багатьох захворювань, про що йдеться в роботах Гіппократа, Діоскорида та Плінія. У давньо арабській книзі «Мудрість століть» є рядки, присвячені куміну: «Якщо жувати кумін із сіллю та ковтати, то усувається зайва волога в шлунку. Якщо ж його підсмажити й потім настояти в оцті, він дуже сильно закріплює шлунок і усуває з нього вологі речовини».

До Європи кумін дістався приблизно в 9 столітті, і був спочатку неправильно названий кмином (плутаниця існує досі). Іспанці 584-кумін до Америки, де він став популярним. Кулінарія Завдяки своєрідному пряному а навіть злегка гомілковому смаку кумін зайняв міцне місце в кулінарії та часто входить до складу прянощів (як-от гарам-масала та карі). Молотим куміном часто приправляють салати, холодні закуски, сирні маси для бутербродів та інші страви, що не потребують теплової обробки. Як насіння кумін використовується в різних типах випічки, смажених і тушкованих овочах, у стравах із червоної буряка, фаршированих перців, смаженої картоплі, а також у соусах і супах, особливо борщах. Кумін кладуть у страви з кисломолочних продуктів: у простоквашу, йогурт, домашні солоні сири. Він є одним із головних компонентів під час засолювання огірків, капусти, томатів. З меленим куміном добре відварити картоплю в мундирі.

Суміш із меленого куміну, коріандру та фенхелю можна додавати до варення, протерті ягоди або розмелені фрукти. Картопля або морква, запечені в духовці з цими спеціями, гідні зайняти місце всередині столу. У гарячі страви кумін рекомендується класти або на самому початку, якщо його потрібно обсмажити в олії, або за 10-15 хв до готовності. Завдяки безлічі цілющих якостей його додають до складу багатьох домашніх засобів і аюрведичних композицій. Своїм сильним ароматом насіння куміну зобов'язане складному поєднанню, що міститься в них, під назвою кутинальдегід. Аюрведичні тексти прикрашають цю спецію за її цілющі властивості, називаючи її джирака, джарану та аджааджі. Ці імена вказують на здатність куміну діяти як вітрогінний і підсилюючий засіб травлення.

Аюрведа виділяє такі лікувальні властивості куміну: -Розужує незначне запалення й болю — підсилює апетит і сприяє засвоєнню їжі  -Знижує біль, викликані невварінням, спазмами, метеоризмом і вагою в шлунку — очищає кров — впливає на жіночу репродуктивну систему, зменшуючи запалення матки — Передрекаючи лактогінний ефект (підсилює вироблення молока) — Корисний для шкіри, зменшує шкірний свербіж Застосування в медицині *У разі проблем із травленням, особливо під час здуття, метеоризму, нудоти, 1 ч. л. куміна кип'ятиться 5 хв. у склянці води. Пити й до, і після їди. *У разі діареї в кухонну воду додається 1 ст. л. соку зі свіжого листя коріандру (кінзи) та дрібка солі. Вживати двічі на день після їди. *Від геморою підходить такий рецепт: 50 г куміну розділіть навпіл. Половину злегка підсмажте. Перемелить разом сирий кумін і підсмажений. Лікувальні властивості підсмаженої пряності доповнюють антигеморойну дію необробленого куміну. На чайній ложці цього порошку приймайте двічі на день, запиваючи теплою водою.

*Кумін (окремо або в поєднанні з меленим коріандром, фенхелем або кардамоном) рекомендується застосовувати для прочищення дихальних шляхів, у разі захворювання бронхітом і під час кашлю з виділенням слизу, а також для заспокоєння нервової системи. Кумінова вода (краще з додаванням маленьких шматочків сухого імбиру для пом'якшення горла) прекрасно лікує застуду. *У разі хвороби нирок добре вживати чай із куміну. 1 ч. л. прянощі, заварена склянкою киплячої води, має м'яку сечогінну й антибактеріальну дію. Ефективність настою зростає, коли змішують у рівній пропорції насіння куміну, фенхелю та коріандру. *Для поліпшення пам'яті приймайте 1 ч. л. куміна, змішану з 1 ст. л. меду. *Рекомендується з'їсти перед сном стиглий банан, розрізаний уздовж і зафаршований злегка підсмаженими насінням або порошком куміну. Це допоможе від безсоння. *Кумін виводить з організму шлаки та непереварені відходи їжі. Лікувальний чай з 1 ч. л. куміна, фенхелю, коріандру, залитих двома чашками киплячої води чудово допомагає перетравити їжу, дає силу та поліпшує настрій. *Ефірні олії куміну тонізують м'язи кишечника та зміцнюють слабке травлення. *Чай із насіння куміну 1 ч.л. на склянку води виліковує нудоту та блювоту, зокрема, у жінок на перших місяцях вагітності.

*Кумін також вживається у формі порошку з рівною частиною цукру для збільшення припливу молока в молодих матерів-годувальниць. *Під час складання куміну в суміші з оливковою олією розсмоктує пухлину селезінки. *У разі фурункульозу нанести пасту, приготовану з порошку куміну, змішаного з водою. *У разі укусу отруйних комах. Якщо ви перебуваєте далеко від медичних установ і у вас у запасі є прянощі та цибуля, то можна приготувати засіб, який полегшить біль, поки ви дістанетеся до лікарні. Для цього нанесіть на місце укусу пасту з цибулі та порошку куміну. З Індії з любов'ю! Характеристики Країна виробництва: Індія Призначення: для м'яса, для супу, для плову, для овочів, для шашлику, для молочної продукції, для десертів і фруктів, для соусів, для напоїв   Об'єм: 100 г  

Аюрведа — найдавніша філософська наука, медична система, що передбачає людину як тижневу частину навколишньої природи. Людина з погляду Аюрведи — єдине ціле, і її фізична, ментальна, емоційна та духовка не можуть розглядатися окремо, як це робить алопатична медицина.

Аюрведа — це спосіб життя, який підтримує досконалий баланс людського існування у всіх його проявах. Назва Аюрведа утворена двома санскритськими термінами, що позначають «довге життя» й «пізнання». Ця наука несе всебічне знання про те, як бути здоровим з усякого погляду та перебувати в гармонії з природою.

Незаперечна користь Аюрведи

Дотримуючись канонів Аюрведи, людина приходить до природного способу життя, який утрачений в сучасному суспільстві, позбавляє хвороб і набуває довголіття. Це стає можливим унаслідок правильного використання життєвого ресурсу. Життя без хвороб, на які йдуть сили, набуває зовсім іншого сенсу, з'являється бажання ростищи.

Ті, хто вперше відкриває для себе Аюрведу, знаходить в ній унікальні аспекти:

·         Цілісний підхід, що розглядає людину як невіддільну частину природи, що сприяє вродженому інстинкту самовицілення;

·         Поділ на типи консtist тіла людини, що впливає на її спосіб життя;

·         Позбавлення хвороб на ментальному рівні, використання рослинних препаратів з аналітичним підходом;

·         Легендарна система глибокого очищення  – Панчакарня, яка не має рівних за ефективністю;

·         Використання виключно натуральних засобів рослинного, мінерального та природного тваринного походження, які не викликають побічних ефектів;

·         Аюрведа може бути ефективною альтернативою або ж доповнювати традиційне медичне лікування, замінюючи натуральними препаратами агресивні та небезпечні аптечні засоби у формі антибіотиків, синтетичних і гормональних препаратів.

Аюрведа зберігає найдавніші формули та рецептури, здатні дарувати людині стан гармонійної рівноваги та добробуту, даючи поштовх для 144 розвитку.

Препарати Аюрведи

Сьогодні багато фармацевтичних компаній Індії випускають аюрведичні препарати та косметичні засоби, які здобули широку популярність не тільки в країнах Азії, але й у всьому світі.

Найбільш відомі такі виробники, як Dabur, Himalaya, Khadi, Patanjali, Shri Ganga, Shri Shri Ayurveda, Nagarjuna, Baidyanath, Arya Vaidya Pharmacy та ін. Продукцію цих та інших аюрведичних компаній, серед яких є як величезні корпорації, так і маленькі сімейні підприємства, можна купити в нашому онлайн-магазині.

Наш асортимент

Найпопулярнішими продуктами, які виробляють практично всі з перерахованих компаній, є Чаванпраш, названий бальзамом довголіття, і Трифала — засіб для м'якого та ефективного очищення організму.

Крім того, ми постійно поповнюємо свій асортимент новинками, привезеними з Індії. Наш каталог розбитий на зручні розділи, де ви без зусиль можете знайти необхідні засоби:

новинки, загальнозміцнювальні, знеболювальні засоби, гепатопротектори, серцеві та мозкові тоніки, бальзами, вітаміни, засоби для схуднення та набирання ваги, косметика для волосся й тіла, препарати для чоловіків і жінок, дитячі засоби, а також чай, кава, ефірні олії, парфуми  

та інші товари, які постачаються нам безпосередньо з Індії.

Характеристики
Основні
ВиробникPatanjali Ayurved
Країна виробникІндія
Користувальницькі характеристики
Тип спеційКумін
Інформація для замовлення
  • Ціна: 165 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner